Cappuccino di zucca e funghi porcini con crema di parmiggiano
Dýňové cappuccino s hříbky a parmazánovou šlehačkou
2 porce
100 g očištěné a oloupané oranžové dýně
2 celé středně velké čerstvé hříbky
2 lžíce nakrájené slaniny guanciale
50 ml plnotučného mléka
50 ml smetany ke šlehání
200 g strouhaného parmazánu
čtvereček hořké čokolády
extra panenský olivový olej
sůl
Dýni nakrájíme na větší kostky a cca hodinu dusíme nasucho v malé pánvi pod pokličkou, dokud nezměkne a nepustí vodu. Hříbky nakrájíme na kousky a dáme opět bez tuku na rozpálenou železnou pánev, osolíme a restujeme do hněda. Hříbky přendáme do misky s trochou olivového oleje a promícháme. Na rozpálené pánvi opečeme kostičky slaniny. Do směsi smetany a mléka přidáme strouhaný parmazán a smícháme. V malém rendlíku zahřejeme, aby se sýr rozpustil, následně necháme vychladnout. Do polévkového šálku servírujeme první hříbky, potom dýňový krém a nakonec ze šlehačkové lahve krém ze smetany a parmazánu. Posypeme křupavou slaninou a strouhanou čokoládou.
Ohodnoťte tento recept: