Ryby a mořské plody

Triglie al sugo di pomodori

Parmice nachová v rajčatové omáčce

2 porce

6 rybiček velkých asi 15 cm
250 g rajčat
2 lžíce rajčatové omáčky
hladká mouka na obalení ryb
1 stroužek česneku
1 sušená feferonka
snítka hladkolisté petrželky
extra panenský olivový olej
sůl

Vykuchané, omyté a osušené rybky obalíme v mouce a opečeme dozlatova z obou stran na olivovém oleji. Vyjmeme na ubrousek. Rajčata nakrájíme na kostičky a vhodíme do výpeku z ryb, přidáme najemno nakrájenou sušenou feferonku, najemno pokrájený česnek, v případě potřeby podlijeme trochou vody. Přidáme petrželku i se stonky, rajčatovou omáčku a osolíme. Do omáčky vložíme ryby a necháme společně podusit asi 5 minut. Podáváme s bílým chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl