Ryby a mořské plody
Triglie al sugo di pomodori
Parmice nachová v rajčatové omáčce
2 porce
6 rybiček velkých asi 15 cm
250 g rajčat
2 lžíce rajčatové omáčky
hladká mouka na obalení ryb
1 stroužek česneku
1 sušená feferonka
snítka hladkolisté petrželky
extra panenský olivový olej
sůl
Vykuchané, omyté a osušené rybky obalíme v mouce a opečeme dozlatova z obou stran na olivovém oleji. Vyjmeme na ubrousek. Rajčata nakrájíme na kostičky a vhodíme do výpeku z ryb, přidáme najemno nakrájenou sušenou feferonku, najemno pokrájený česnek, v případě potřeby podlijeme trochou vody. Přidáme petrželku i se stonky, rajčatovou omáčku a osolíme. Do omáčky vložíme ryby a necháme společně podusit asi 5 minut. Podáváme s bílým chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů