Ryby a mořské plody

Involtini Eoliana di pesce spada

Liparské závitky z mečouna

2 porce

4 čerstvé plátky mečouna 1 cm silné
50 g sýra grana padano
50 g strouhanka
1 snítka hladkolisté petržele
1/2 lžíce nakládaných kapar
8 zelených oliv bez pecky
6 cherry rajčátek
1 lžíce rajčatové omáčky
olivový olej extra panenský
sůl

Na plátky z mečouna dáme asi lžíci směsi ze strouhaného sýra, strouhanky, oleje a asi dvou lžiček najemno nakrájené petrželky. Závitky zamotáme a dobře utáhneme, aby při opékání držely.

Na pánvi rozehřejeme olej s celým stroužkem česneku a přidáme kapary a olivy. Přidáme restovat závitky, na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a lžíci rajčatové omáčky. Podlijeme trochou vody a necháme pomalu dusit asi tři minuty.

Vyjmeme česnek a nakonec přidáme čerstvě nasekanou petrželovou nať.

Závitky servírujeme na talíř přelité omáčkou z rajčat, kapar a oliv.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl