Těstoviny

Spaghetti cipolla, 'nduja e finocchietto

Cibulové špagety se salámem 'nduja a divokým fenyklem

2 porce

200 g spaghetti, ideálně di Gragnano
¼ červené sladké cibule z Tropea
2 lžíce salámu 'nduja
50 g sýra pecorino
1 snítka divokého fenyklu
1 bio citron
olivový olej extra panenský
sůl

Na rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli pokrájenou na rozpadlé půlměsíčky, přidáme nadrobno nakrájený divoký fenykl, přisolíme a nastrouháme trošku kůry z bio citronu.

V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a přidáme do pánve.

Nastrouháme pecorino, ještě v pánvi promícháme a servírujeme na talíře.

Ve stejné pánvi následně rozehřejeme salám 'nduja a špagety jím přelijeme.

Dozdobíme nastrouhaným pecorinem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl