Těstoviny
Spaghetti cipolla, 'nduja e finocchietto


Cibulové špagety se salámem 'nduja a divokým fenyklem
2 porce
200 g spaghetti, ideálně di Gragnano
¼ červené sladké cibule z Tropea
2 lžíce salámu 'nduja
50 g sýra pecorino
1 snítka divokého fenyklu
1 bio citron
olivový olej extra panenský
sůl
Na rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli pokrájenou na rozpadlé půlměsíčky, přidáme nadrobno nakrájený divoký fenykl, přisolíme a nastrouháme trošku kůry z bio citronu.
V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a přidáme do pánve.
Nastrouháme pecorino, ještě v pánvi promícháme a servírujeme na talíře.
Ve stejné pánvi následně rozehřejeme salám 'nduja a špagety jím přelijeme.
Dozdobíme nastrouhaným pecorinem.
Ohodnoťte tento recept:
2 hlasů