Ryby a mořské plody

Calamari con 'nduja e bietola

Kalamáry s pastou 'nduja a mangoldem

2 porce

2 velké čerstvé kalamáry
500 g čerstvého mangoldu
c
2 bobkové listy
1 velký bio citron
olivový olej extra panenský
sůl

Kalamáry vyčistíme, omyjeme a oddělíme tělo od hlavy s chapadly. Tělo nakrájíme na čtverečky asi 4x4 cm, chapadla na přiměřené kousky a osušíme v ubrousku.

Mangold spaříme v mírně osolené vodě a scedíme.

Rozpálíme pánev s olivovým olejem, přidáme bobkové lístky a vhodíme kousky kalamářů a osolíme. Asi po 3 minutách přidáme salám 'nduja a trochu nastrouhané kůry z bio citronu. Promícháme a chvíli necháme vzájemně prostoupit chutě.

Na talíře naservírujeme spařený mangold, navršíme kalamáry a přelijeme zbylou šťávou z pánve.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl