Těstoviny

Pasta fileja fresca con 'nduja

Čerstvé těstoviny fileja s omáčkou 'nduja

2 porce

Na těstoviny

100 g mouky z tvrdé pšenice (semola)
100 g mouky z normální pšenice hladké
1 vejce
voda

Těsto na těstoviny připravíme z obou druhů mouky, vejce a trochy vody. Těsto dobře propracujeme, má být tuhé jako na chleba. Vytvoříme si nudličky o šířce asi 1 cm a délce asi 8 cm. Jednu po druhé natočíme ve spirále na špejli – 1 až 2 závity, a rozválíme. Špejli vytáhneme. Stejně pokračujeme s dalšími těstovinami. Uvaříme v osolené vodě asi 10 minut.

Omáčku připravíme tak, že zlehka na olivovém oleji orestujeme cibuli pokrájenou na rozpadlé půlměsíčky a rajčátka na půlky. Rozpustíme salám 'nduja a přidáme protlak nebo rajčatovou omáčku. Servírujeme s bazalkou.

Na omáčku

2 lžíce salámu 'nduja
8 cherry rajčátek
1/4 větší sladké červené cibule ideálně z Tropey
2 lžíce rajčatového protlaku
olivový olej extra panenský
bazalka
sůl

Těsto na těstoviny připravíme z obou druhů mouky, vejce a trochy vody. Těsto dobře propracujeme, má být tuhé jako na chleba. Vytvoříme si nudličky o šířce asi 1 cm a délce asi 8 cm. Jednu po druhé natočíme ve spirále na špejli – 1 až 2 závity, a rozválíme. Špejli vytáhneme. Stejně pokračujeme s dalšími těstovinami. Uvaříme v osolené vodě asi 10 minut.

Omáčku připravíme tak, že zlehka na olivovém oleji orestujeme cibuli pokrájenou na rozpadlé půlměsíčky a rajčátka na půlky. Rozpustíme salám 'nduja a přidáme protlak nebo rajčatovou omáčku. Servírujeme s bazalkou.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl