Maso

Bistecca di bufala con carciofi

Buvolí steak s artyčoky

2 porce

2 steaky z buvolího masa, ideálně ribeye nebo roštěnec
2 čerstvé artyčoky
3 stroužky česneku
2 větší snítky hladkolisté petržele
1 bio citron
olivový olej extra panenský
sůl, pepř

Steaky necháme hodinu odležet v pokojové teplotě, lehce osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Očistíme česnek a pokrájíme najemno. Artyčoky vyčistíme a oloupeme, pokrájíme na proužky. Na předehřáté pánvi zpěníme v olivovém oleji česnek, přidáme artyčoky a po chvíli podlijeme trochou vody. Odkryté necháme dusit. Přidáme najemno nasekanou petržel. Rozpálíme steakovou pánev a vložíme na ni maso. Po propečení steaku do té míry, kterou máme rádi, necháme maso odpočinout mimo pánev např. v alobalu tak, aby nevychladlo. Servírujeme na podklad z artyčoků. Lze dochutit šťávou z citronu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl