Antipasto di tonno palamita
Předkrm z vyzrálé pelamidy
2 porce
100 g několik týdnů sušené pelamidy (bonito)
sůl nasycená rybí omáčkou colatura di alici
pár kapek jemného extra panenského olivového oleje
1 lžička křenové majonézy
20 g fermentované červené cibule
10 julienne ze zeleného jablka
5 cl tygřího mléka (výluh z mořských řas s trochou kokosového mléka)
Z několika týdnů sušené pelamidy (bonito) použijeme 2 vykostěná 50 g filátka bez kůže. Nasolíme solí ochucenou rybí omáčkou colatura di alici a necháme odležet. Poté z povrchu ryby odstraníme sůl, rybu nakrájíme na kostičky, promísíme s pár kapkami jemného olivového oleje a naservírujeme na talíř. Zlehka ozdobíme křenovou majonézou, 20 dnů fermentovanou červenou cibulí ve 3 % roztoku soli, vinného octa a bílého vína. Ozdobíme julienne ze zeleného jablka. Nakonec zalijeme „tygřím mlékem“ z řas a kokosového mléka.
Ohodnoťte tento recept: