Pasta Primavera

20 minut
4 porce
250 g chřestu s odlomenými konci
2 lžíce másla
hrnek čerstvého, nebo mraženého hrášku
¼ hrnku najemno nakrájené jarní cibulky
hrnek cherry rajčat
2 stroužky česneku, najemno nasekaného
½ čajové lžičky jemné mořské soli, podle potřeby, možno i více
černý pepř, podle potřeby, možno i více
350 g těstovin typu fettuccine, nebo tagliatelle, nejlépe čerstvé
½ hrnku crème fraîche, nebo řeckého jogurtu
3 lžíce najemno nasekané petrželky
1 lžíce jemně nasekaného estragonu
Velký hrnec se silně osolenou vodou přiveďte na středním plameni k varu. Při čekání si nakrájejte stonky chřestu na 1 cm silné kousky.
Na velké pánvi si při středně vysoké teplotě rozpusťte máslo. Přidejte hrášek, chřest a cibuli. Vařte, dokud zelenina téměř nezměkne – asi 3–4 minuty. Vmíchejte česnek, cherry rajčata a vařte ještě 1 minutu. Osolte a opepřete. Dejte stranou.
Těstoviny vložte do vroucí vody a vařte, dokud nejsou al dente (1–3 minuty u čerstvých těstovin, u sušených více). Dobře je slijte a přendejte do velké mísy.
Těstoviny ihned promíchejte se zeleninou, parmezánem, crème fraîche a bylinkami. V případě potřeby přidejte sůl a pepř.
Tip: Pro tento chutný jarní pokrm použijte jen tu nejčerstvější zeleninu.
Ohodnoťte tento recept: