Maso

Karbanátky Lindström

500 g mletého hovězího masa
4 žloutky
1 lžíce worcesterské omáčky
1 cibule (nakrájená nadrobno)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce kaparů (nasekaných)
3–4 lžíce nadrobno nakrájené nakládané červené řepy
2 lžíce pažitky (nasekané)
několik lžic smetany ke šlehání na naředění
2 lžíce másla
2 lžíce slunečnicového oleje
opékané brambory a blanšírované fazolky, brokolice nebo chřest k podávání

Promíchejte maso, žloutky, worcester, cibuli, osolte a opepřete. Zapracujte kapary, řepu i pažitku. Je-li směs moc hustá, přidejte trochu smetany.

Tvarujte karbanátky a opékejte je v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje 3 minuty z každé strany. Pokud chcete hodně propečené maso, strčte karbanátky na 15 minut do trouby.

Podávejte s opékanými bramborami a sezonní zeleninou.

Něco navíc:

Biff Lindström (pojmenovaný po švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě) se podává jako součást slavnostního švédského stolu smörgasbord. Někdy se ještě doplňuje volským okem.

Další recepty