Zeleninová jídla

Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

2 větší nebo 4 menší červené řepy
4 hrsti rukoly
100 g měkkého kozího sýra (na teninké plátky)

Na zálivku:
šťáva z 1 citronu
balzamikový ocet podle chuti
drcený pepř podle chuti
sůl

Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle.

Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte dochladnout.

Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí. Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou sýrem a rukolou.

Další recepty