Hovězí závitky se šalvějí a ledový salát s medovo-hořčicovou zálivkou
na závitky
hovězí plátky - svíčková/roštěná
šalvěj
lanceta nebo anglická slanina
sůl a pepř
olivový olej
Maso naklepeme opatrně na tenké plátky. Osolíme, opepříme, položíme plátek pančety nebo anglické slaniny, lístek šalvěje, přehneme strany a plátek zabalíme(jako španělský ptáček). Potřeme olivovým olejem a necháme hodinu odpočinout. Osolíme, opepříme a grilujme na grilu.
na salát
ledový salát
vařené žloutky
vinný ocet
sůl a pepř
hořčice dijon a med
olivový olej
Vařené studené žloutky dáme do mixéru. Přidáme hořčici, vinný ocet, lžíci ledové vody, sůl, pepř a med. Mixujeme a opatrně a velmi pomalu přikapáváme olivový olej. Zálivka je husté konsistence. Pokud se nám zálivka srazí ) většinou z důvodu nestejných teplot surovin, nebo v rychlé vlití oleje), postupujeme od začátku stejně, pouze místo oleje přiléváme sraženou zálivku.
Ledový salát natrháme a vmícháme zálivku. Okamžitě podáváme ke grilovanému masu.