Ovocná jídla

Karamelizovaný ananas s tequilou

pro 6 osob

60 g másla
1 zralý čerstvý ananas
3x ½ lžičky vanilkového extraktu nebo semínka vyškrábnutá z ½ vanilkového lusku
¼ lžičky mleté skořice
2 lžíce třtinového cukru
120 ml tequily
vanilková zmrzlina k podávání

Ananas oloupejte, přepulte, vykrojený dřevnatý střed a nakrájejte na tenké plátky.

V nepřilnavé pánvi rozpusťte na středním plamenu třetinu másla. Přidejte třetinu ananasu a třetinu koření a posypte třetinou cukru. Opékejte 3 minuty po každé straně. Zalijte třetinou tequily a přiveďte k varu. Vařte jednu minutu do zhoustnutí. Přendejte na talíř a zakryjte alobalem.

Postup zopakujte se zbylými přísadami. Podávejte horké s kopečkem zmrzliny.

Další recepty