Vepřové špízy s bramborami
pro 4 osoby
16 drobných nových brambor
600 g krkovice
12 čerstvých bobkových listů
1 lžíce čerstvého rozmarýnu + pár snítek na ozdobení
1 lžíce medu
2 lžičky dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
2 biocitrony (každý na 8 měsíčků)
1 lžíce olivového oleje
Brambory vařte asi 10 minut téměř doměkka. Krkovici mezitím nakrájejte na kostky o hraně cca 3 cm.
Nasekejte rozmarýn a promíchejte ho s medem a hořčicí, osolte a opepřete. Ve směsi obalte maso a napíchejte ho střídavě s bramborami, citrony a bobkovými listy na jehly nebo špejle. Brambory můžete potřít olejem. Grilujte zhruba 15 minut, občas otočte. Podávejte ozdobené rozmarýnem.
Něco navíc:
Pokud budete na grilování používat dřevěné špejle, namočte je na 15 minut do vody, aby nad rozpálenými uhlíky nevzplály.