Grilovaný naan s cibulí

pro 4–8 osob
2 lžíce olivového oleje
8 cibulí (nakrájených na plátky)
1 lžíce medu
1 lžíce balzamikového octa
4 indické chleby naan
200 g creme fraîche nebo husté zakysané smetany
8 sardelových řezů (nakrájených na kousky)
hrst černých oliv
čerstvý tymián (na ozdobení)
V kastrolu na oleji opékejte cibuli asi 10 minut dozlatova. Přidejte med a balzamikový ocet a míchejte ještě minutu, až cibule zkaramelizuje.
Chleby naan potřete creme fraîche, na něj rozprostřete cibuli. Poklaďte ji sardelkami a olivami. Rozložte na gril, až chléb bude dozlatova rozpečený. Před podáváním ozdobte tymiánem.
Něco navíc:
Místo sardelových řezů a oliv posypte cibuli sušenou slaninou nakrájenou na nudličky. Před podáváním pokapejte dalším medem.
Podélně prořízněte střední bagetu (nebo několik), ale nedokrojte. Zářez naplňte jako naan a řezem nahoru v troubě předehřáté na 180 °C rozpékejte 10 až 12 minut dozlatova a dokřupava.