Polévky

Miso Bouillabaisse

Rychlovky

10 porcí

50 ml olivového oleje
150 g pórku (bílá část)
150 g mrkve
100 g fenyklu
50 g šalotky
50 g cibule
100 g rajčatového protlaku
200 g rajčat
500 ml bílého vína
1 l humrového vývaru
2 l rybího vývaru
750 ml saké
5 polévkových lžic miso pasty
togarashi (sušené chilli) dle chuti

Rozeřejte olivový olej, přidejte nahrubo nakrájenou zeleninu a pomalu opékejte (bez barvy) asi 10 minut. Poté přidejte rajčatový protlak a zarestujte 2 až 3 minuty. Přidejte rajčata, zalíjte bílým vínem a vše svařte. Poté přidejte humrový a rybí vývar a vařte 30 minut. Přidejte saké a povařte dalších 5 minut. Dochuťte miso pastou a togarashi. Znovu přiveďte k varu a přeceďte.

Další recepty