Ryby a mořské plody

Grilovaná ropušnice s bylinkami, opečené mini cuketky s chřestem a smetanové ragú z lišek

600 g roupušnice (příp. mořský vlk)
100 g čerstvých lišek
1 dl smetany
100 g másla
4 mini cukety
200 g zeleného chřestu
tymián
sůl
olivový olej
50 g šalotky
50 g lístků salátku a květů

Ropušnice

Filátko ropušnice očistíme. Zbavíme kostí a na kůži lehce nařízneme, aby se maso nekroutilo. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme tymián. Na tymián vložíme rybu kůží dolů a pečeme co nejdelší dobu z jedné strany, aby kůže byla křupavá. Pak rybu otočíme a necháme pouze odstát. Přidáme máslo, kterým necháme zahustit výpek z ryby. Rybu hned podáváme.

Cuketky

Cuketu a chřest rozkrojíme na menší kousky a opečeme zprudka na oleji. Pak lehce osolíme a podáváme.

Ragú

Na másle orestujeme najemno nasekanou šalotku. Přidáme očištěné a překrájené lišky, hned je zalijeme smetanou a asi 1 minutu povaříme. Nakonec ragú lehce osolíme a polijeme jím rybu.

Při servírování vše doplníme lístky salátů a jedlých květů, které dochutíme pouze olivovým olejem.

Další recepty