Maso

Jehněčí špíz se zázvorem a mátový jogurt

na špíz

jehněčí maso
zázvor
sůl a pepř
med
pomeranč
olivový olej

Jehněčí maso kýta nebo hřbet - naklepeme na tenké plátky. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, med a touto směsí potřeme plátky masa. Vložíme nakládaný zázvor a maso přehneme. Plátky masa napícháme na špíz a potřeme olivovým olejem. Necháme hodinu odpočinout, pokapeme pomerančovou šťávou a grilujeme na grilu.

mátový jogurt

jogurt a lučina
máta
citrón
sůl a pepř
med
olivový olej

Smícháme jogurt, lučinu, sůl a pepř, přidáme citrónovou šťávu, med a nasekanou mátu. Promícháme nakonec vmícháme trochu olivového oleje. Podáváme ke grilovanému masu.

 

Další recepty