Jehněčí panenka v sušené slanině s kozím sýrem
Suroviny z farmářských trhů
2 porce
jehněčí panenka
sůl
pepř
slanina
olej
hráškové lusky
smrže
máslo
Jehněčí panenky odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Opečenou panenku necháme odpočinout.
Nachystáme si tenké dlouhé plátky sušené slaniny, tak aby se částečně překrývaly. Na slaninu položíme kozí sýr, na něj panenku, a zabalíme. Panenky dopečeme v troubě a před podáváním příčně překrojíme.
U hráškových lusků seřízneme špičky, blanšírujeme v osolené vodě a rychle vychladíme ve vodě s ledem. Čerstvé smrže očistíme (propláchneme studenou vodou, mohou obsahovat zbytky hlíny), nakrájíme na kolečka a orestujeme na přepuštěném másle. K orestovaným smržům přidáme blanšírované hráškové lusky, prohřejeme dochutíme solí a mletým pepřem. Ihned podáváme.