Maso

Mladé kukuřičné kuřátko s kopřivovou nádivkou a koriandrovými brambory

mladé kukuřičné kuřátko (2 kusy)
žemle (3 rohlíky)
2 vejce
mléko
muškátový květ
kopřivy
sůl
pepř
koriandr
brambory
máslo

Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme nasekané kopřivy, osolíme, opepříme, zalijeme mlékem a dvěma vajíčky. Umícháme nádivku.

Nařízneme kůži kuřat a pod ní vložíme plátky zmrzlého másla. Kuře osolíme, opepříme a plníme nádivkou ze žemlí a kopřiv. Zbytek nádivky zabalíme do fólie a uvaříme ve vodě – cca 5 minut. Kuře pečeme cca 45 minut při teplotě 160–180 stupňů.

Brambory uvaříme a pošťoucháme s koriandrem.

Další recepty