Různé

Zelený chřest s bylinkovými lívanci a paprikovým Coulis

400 g zeleného chřestu
10 ks celého bílého pepře
60 g másla
160 g kysané smetany / smetanového sýra
sůl, mletý bílý pepř
500 ml mléka
320 g polohrubé mouky
3 vejce
30 g droždí
60 g bylinek a špenátu / 1 svazek
2 papriky
1 dcl olivového oleje

Na přípravu těsta požijeme mléko, mouku, vejce, sůl, droždí, cukr, jemně nasekanou petrželku, špenátové listy a pažitku. Je nutné připravit těsto pouze takové konzistence, aby bylo tekuté a nadýchané. Zelený chřest oloupeme, krátce povaříme v osolené vodě s celým pepřem, vyjmeme, pokapeme rozpuštěným máslem. Kousky chřestu překrájíme na velmi drobné kousky, osolíme a opepříme, promícháme s kysanou smetanou, vznikne nám krém.

Paprikové coulis

Čerstvé červené papriky vložíme na několik minut do předem rozpálené trouby přibližně na 220 stupňů. Jestliže se začne slupka paprik opékat, tak je můžeme vyjmout a ještě teplé oloupat. Vychlazené papriky vložíme do mixeru a s olivovým olejem, solí a pepřem rozmixujeme a znovu vychladíme.

Lívance potřeme chřestovým krémem, vložíme chřest a podáváme s paprikovým coulis, můžeme také použít kuřecí maso jako doplněk.

Další recepty Celý díl