Ryby a mořské plody

Filet z candáta v papilotě

Obezita – typ vlhké horko

1 porce

120 - 140 g filetu z candáta
100 g mrkve pokrájené na nudličky
1 cibule
2 stroužky česneku
3 plátky bio citronu
2 snítky tymiánu
1 ČL olivového oleje

Na připravený papír na pečení vložíme na plátky pokrájenou cibuli a přepůlené stroužky česneku. Na lůžko z cibule položíme osolený filet z candáta, který poklademe plátky citronu, snítky tymiánu, posypeme připravenou mrkví a polijeme olivovým olejem.

Pečící papír pevně utěsníme a vložíme do rozehřáté trouby na 200°C. Při této teplotě pečeme cca 15 -20 minut, dle velikosti filetu. Servírujeme se salátem a vařenou pohankou.

Salát z čekanky a chřestu

na 4 porce:

400 g čekankových puků
300 g chřestu
200 g řapíkatého celeru
8 ředkviček
cherry rajčata
hrst rukoly a pampeliškových listí

Bílý nebo zelený chřest omyjeme. U zeleného chřestu odkrojíme dřevnatou část, bílý chřest oloupeme. Pokrájíme cca na 5 cm kousky a vložíme do vroucí vody. Povaříme přibližně 1-2 minuty zelený chřest a 5-8 minut bílý. Po uvaření ho ihned zchladíme.

Čekankové puky podélně rozkrojíme a nakrájíme na 2 cm díly. Ředkvičky a řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme zbývající suroviny, promícháme a zalijeme zálivkou.

Zálivka

2 PL pomerančové šťávy
1 PL limetkové šťávy/jablečného octa
1 ČL medu
1 ČL hořčice

Další recepty Celý díl