Zeleninová jídla
Domácí ravioly plněné kopřivami a kozím sýrem se slaninovými chipsy
2 porce
semolinová mouka
žloutky
sůl
slanina
kopřivy
kozí sýr
sůl
pepř
zeleninový bujón
máta
Smícháme semolinovou mouku, žloutky a sůl tak, aby nám vzniklo pevné hladké těsto. Poté ho necháme v ledničce minimálně 1 hodinu odpočinout. Slaninu nakrájíme na dlouhé tenké plátky a dáme péct při 160 °C na 9 minut mezi dvěma plechy a dvěma vrstvami pečícího papíru. Kopřivové listy blanšírujeme, nahrubo nasekáme a smícháme s krémovým kozím sýrem. Přidáme žloutek, osolíme, opepříme. Ravioly naplníme směsí a hned vaříme. Zeleninový bujon svaříme na 1/3 objemu, vmícháme povolené máslo a lehce osolíme. Uvařené ravioly vložíme do emulze a servírujeme ozdobené slaninovými chipsy a sekanou čerstvou mátou.