Salát z kopřiv s pestem z medvědího česneku a tempurovaným cuketovým květem
2 porce
kopřivy
medvědí česnek
olivový olej
piniové oříšky
para ořechy
sůl
mletý parmezán
citronová šťáva
šalotka
česnek
máslo
krevety
bílý chléb
petrželka
vejce
cuketové květy
strouhanka
Kopřivy namočíme do studené vody, propereme, otrháme na jednotlivé listy a v odstředivce osušíme. Listy medvědího česneku zpracujeme stejným způsobem. Do vyšší nádoby dáme medvědí česnek, olivový olej, piniové oříšky, sůl, mletý parmezán a citronovou šťávu a tyčovým ponorným mixérem rozmixujeme na pesto. Šalotku a česnek zpěníme na másle, přidáme nadrobno krájené krevety a krátce orestujeme. Přidáme na drobné kostičky nakrájený bílý chléb a petrželovou nať. Do vychlazené hmoty přidáme vaječný žloutek. Hotovou fáši naplníme cuketové květy které obalíme v tempuře, poté v panko strouhance a ihned smažíme. Podáváme na salátu z listů kopřiv a mladé zeleniny ochucený naším domácím pestem z medvědího česneku.