Polévky

Jarní zelená polévka

pro 4 osoby

100 g jáhel
1 litr zeleninového vývaru
50 g másla
hrst vesnovky obecné neboli divoké brokolice
10–15 snítek kerblíku lesního
byliny a květy na ozdobení

Jáhly dejte vařit do zeleninového vývaru a uvařte je doměkka.

Všechnu zeleninu-býlí pečlivě omyjte. Nakrájejte na kousky, jak to máte rádi, a rozdělte na tužší a větší kousky a na jemnější listové části.

Máslo rozehřejte v hrnci a tvrdší části „zeleniny“ krátce orestujte. Přilijte vývar i s jáhly a vařte 3–5 minut. Jakmile jsou tužší části zeleniny měkké, přidejte „listy“, které už jen lehce spařte, a vypněte.

Před podáváním dekorujte aktuálně dostupnými bylinami a květinami.

Další recepty Celý díl