Zeleninová jídla

Květákové placičky

1 květák
2 vejce
2–3 lžíce bramborové kaše
sůl
pepř
kmín
majoránka
česnek (podle libosti)
olej nebo sádlo na smažení
tatarská omáčka s pažitkou k podávání

Květák rozdělíme na růžičky a vaříme v mírně osolené vodě do změknutí, cca 10 minut. Necháme ho důkladně okapat a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek a bramborovou kaši tak, aby směs byla kompaktní a daly se z ní tvarovat placičky. Měly mít průměr asi 4 cm. Placičky smažíme na oleji nebo sádle z obou stran dozlatova.

Podáváme s tatarskou omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit například brambory, čerstvý chléb nebo zeleninový salát.

Další recepty