Moučníky a cukroví

Čokoládová sklenička s mangem bez přidaného cukru, bez lepku a bez laktózy

Mousse

100 g vody
30 g xylitolu (1)
15 g erithritolu
50 g žloutků
2 plátky želatiny
140 g 100% kakaové pasty (nebo 90–99% čokolády)
15 g kakaového másla
100 g bílků
20 g xylitolu (2)

Dejte nabobtnat želatinu do studené vody. Zahřejte kakaovou pastu s kakaovými máslem tak, aby se obě složky zcela rozpustily. Dejte šlehat bílky s xylitolem (2). Do hrnce nalijte vodu a zahřejte. Smíchejte žloutky s xylitolem (1) a erithritolem. Nalijte na ně část vody, promíchejte a vraťte do hrnce. Za stálého míchání přiveďte k 84 stupňům. Přidejte želatinu a nalijte na čokoládu. Promíchejte a zchlaďte na 40 stupňů. Přidejte sníh a nalijte do skleniček.

Mango/maracuja tatarák

1 ks manga na malé kostičky
1 ks maracuji
0,5 ks manga na pyré

Půlku manga rozmixujte ponorným mixérem, přidejte maracuju a na kostičky nakrájené mango.

Crumble bez lepku

45 g ovesné mouky
15 g Natural kakaa
25 g mandlové moučky
25 g lískooříškové moučky
45 g xylitolu
40 g kokosového oleje (rozpuštěného)
10 g kakaových bobů

Ze všech surovin udělejte drobenku. Vychlaďte, poté nasypte na plech a pečte 30 minut na 150 - 160 stupňů.

Další recepty Celý díl