Bezlepková lískooříšková tartaletka s malinovým krémem

Tartaletkové těsto
100 g rýžové mouky
40 g pohankové mouky
65 g lískooříškové moučky
35 g kukuřičného škrobu
115 g másla
80 g cukru moučka
40 g vejce
1 g soli
Zpracujte nejprve drobenku ze všech surovin, kromě vajec. Poté přidejte vejce a dopracujte těsto. Těsto vyválejte mezi dva pečící papíry nebo fólie na čokoládu na výšku 2 mm a zamrazte. Ze zamraženého těsta vykrájejte požadované tvary a dejte do tartaletkových formiček. Před pečením doporučuji vychladit. Pečte 15 minut na 170 stupňů.
Malinové crémeux
60 g vejce
22 g cukru krystal
80 g malinového pyré
12 g citronového pyré
1 pl. želatiny
90 g másla
1,5 g malinového prachu (lyofilizované maliny)
Želatinu dejte nabobtnat do studené vody. Do hrnce nalijte obě pyré, přidejte cukr, vejce a za stálého míchání metličkou přiveďte k 84 stupňům. Vymačkejte vodu z želatiny a přidejte ji do krému. Crémeux zchlaďte na 50 stupňů a ponorným mixérem zapracujte na kostičky nakrájené máslo. Pro zintenzivnění chuti přidejte malinový prach.