Arašídový financier bez lepku (bez jakékoliv mouky) s karamelovou ganáží

Financier
85 g bílků
65 g hnědého másla (spálené máslo, může být i normální)
30 g 100% arašídové pasty (arašídového másla)
80 g třtinového cukru
60 g mandlové moučky
1 g soli
20 g arašídů na ozdobení
Máslo si rozpusťte v mikrovlnné troubě. V misce prošlehejte bílky s cukrem, přidejte pastu, sůl a máslo. Promíchejte a nechte pár minut v lednici odpočinout. Nastříkejte do forem, posypte arašídy a pečte 15 minut na 170 stupňů.
Karamelová ganache s mascarpone
100 g karamelové čokolády Gold
125 g smetany 31-33 %
75 g mascarpone
1 g soli
0,75 ks plátku želatiny (velký 2,5 g plátek)
Želatinu dejte nabobtnat do studené vody. Čokoládu s mascarpone dejte do vysoké nádoby a přidejte nabobtnanou želatinu. Smetanu se solí přiveďte k varu a nalijte na čokoládu. Promixujte ponorným mixérem. Nechte vychladit přikryté na kontakt potravinářskou fólií v lednici alespoň 3 hodiny.