Moučníky a cukroví

Barevná čokoládová vejce

500 g čokolády dle vlastního výběru
Kakaové máslo + barva rozpustná v tucích (10 g barvy na 100 g kakaového másla) nebo barvené kakaové máslo (k dostání i po 30 g)

Formu důkladně vyčistěte vatovými tampony. Vytemperujte kakaové máslo a vybarvěte formy za pomocí štětců, houbiček, atd. Nechte zatuhnout v pokojové teplotě.

Vytemperujte čokoládu a nalijte jí do formy, až po okraj. Vyklepejte bublinky (bouchnutím o stůl) a nechte chvíli stát. Poté formu otočte a bouchejte z boku kartou do formy, aby se dostalo co největší množství čokolády ven a zůstala jen skořápka. Podle toho, jak dlouho čokoládu ve vejci necháte, bude silná skořápka.

Temperace kakaového másla

Kakaové máslo zahřejte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni na 45 °C. Vezměte si misku se studenou vodou, ponořte do ní kelímek s kakaovým máslem a míchejte, dokud nedocílíte pracovní teploty 27–28 °C (max. 30 °C). V tuto chvíli můžete kakaové máslo použít.

Temperace hořké čokolády

80 % celkové gramáže čokolády zahřejte na 45–50 °C. Přidejte zbylých 20 % a míchejte, dokud nedocílíte pracovní teploty 31–32 °C. V tuto chvíli můžete čokoládu použít.

Další recepty Celý díl