Moučníky a cukroví

Plněný perník

perníkové těsto

2 lžíce medu
1 vejce, rozšlehané + na potření
300 g hladké mouky smíchané s 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
200 g moučkového cukru
2 lžíce mléka
1 lžíce rumu
1 lžička sušené citronové kůry
2 lžičky perníkového koření

náplň

sušené ovoce, povidla

Med nahřejte a smíchejte s vejcem, moukou, cukrem, mlékem, rumem, kůrou a kořením. Zpracujte tuhé těsto a nechte přes noc odležet v lednici.

Těsto rozválejte, nakrájejte na 5 cm široké pruhy a do středu naneste nádivku. Po delší straně přes ni přehněte těsto, spojte a potřete vejcem. Pečte 5 minut při 200 °C, pak asi 30 minut na 170 °C.

Další recepty Celý díl