Polévky

Polévka z červeného kari a mořských plodů

200 g mořských plodů
1 PL červeného kari
40 g mrkve
40 g bílé ředkve
20 g bambusových výhonků
20 g řapíkatého celeru
10 g cibule (šalotky)
1 rajče
mletý kardamom
limetkové listy
1 ks citronové trávy
1 ks galangal
1 PL slunečnicového oleje
tenké skleněné nudle - namočené ve studené vodě
1 limetka
cukr
rybí omáčka
1 l rybího vývaru z kostí (nebo vodu)

Všechnu zeleninu nakrájejte na stejné silnější nudličky. Citronovou trávu překrájejte na kousky, galangal na silnější plátky. Na části oleje orestujte červenou kari pastu a zalijte rybím vývarem (popřípadě vodou). Přidejte galangal, citronovou trávu a limetkové listy a nechte 20 minut pomalu vařit. Na vedlejší pánvičce a na zbytku oleje orestujte mořské plody, po orestování vložte do polévky společně se zeleninou a nechte ještě asi 5-10 minut vařit. Potom přidejte kardamom, limetkovou šťávu a dochuťte rybí omáčkou, popřípadě cukrem. Při podávání vložte do polévky nudle a nakrájená rajčata. Můžete doplnit koriandrem - dle chuti.

Další recepty Celý díl