Amarantové sušenky

40 ks menších sušenek, 1 plech
100 g amarantové mouky
75 g bílé špaldové mouky (může být také klasická pšeničná nebo žitná)
100 g másla
1 vejce
1 lžíce rýžového sladu
50 g cukru
4 lžíce kakaa
Rozetřeme máslo, přidáme slad a cukr, vejce, přisypeme mouku a nakonec vmícháme kakao. Dobře spojíme v pevnou hmotu a uložíme ideálně na hodinu do lednice. Jakmile je těsto vychlazené, podsypeme si vál trochou špaldové mouky a vyválíme placku, ze které vykrajovátkem vykrojíme vybrané tvary sušenek. Pečeme na pečícím papíře ve vyhřáté troubě při 170 stupních přibližně 15 – 20 minut. Záleží samozřejmě na tloušťce sušenek. Zakryté vydrží amarantové sušenky krásně křupavé minimálně týden.
Tip: Místo cukru můžeme použít rozmixované sušené datle.