Maso

Rychlý kyjevský řízek

40 minut

4 porce

10 stroužků česneku – 1 oloupaný, 9 neoloupaných
Menší svazek hladkolisté petrželky
4 lžíce olivového oleje
100 g čerstvé strouhanky
4 kuřecí prsa
4 lžíce ochuceného čerstvého smetanového sýra (nejlépe s bylinkami, ochutit si ho ale můžete i sami – stačí do něj vmíchat nasekanou pažitku, petrželku či česnek)

Troubu předehřejte na 200 °C. Do mixéru dejte 1 oloupaný stroužek česneku, petrželku a 1 lžíci olivového oleje. Rozmixujte, přisypte strouhanku a pár pulzy ještě promixujte. Přesypte na talíř.

Kuřecí prsa rozložte na prkénko a z každé strany nařízněte tak, aby v něm vznikla kapsa. Do ní dejte vždy 1 lžíci sýra a kraje přitiskněte, aby sýr byl uzavřený uvnitř. Kuřecí prsa potřete olejem (měly by vám stačit asi 2 lžíce), každé obalte v ochucené strouhance a pořádně ji na maso přitiskněte.

Připravené řízky rozložte na plech, vyložený pečicím papírem, přihoďte neoloupaný česnek, vše zakápněte zbylým olejem a dejte péct do trouby na 20–25 minut. Podávejte s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší a pečenými stroužky česneku – na talíři je stačí jen vymáčknout ze slupky.

Další recepty Celý díl