Různé

Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou

1,2 kg kuře celé
Světlé pečivo
3 vejce
0,1 l mléka
1 cibule
2 stroužky česneku
80 g mladého špenátu
50 g pórku
190 g uzeného masa
Muškát
Sůl
Mletý pepř
Máslo a olej

Celé kuře vykostíme tak, abych oddělili postupně všechny kosti a neprořízli kůži.

Pro přípravu nádivky nakrájíme cibuli a česnek, krátce orestujeme na oleji, přidáme překrájený pórek, uzené maso, kousek másla, muškát, sůl a mletý pepř.

Vše krátce podusíme, tak abychom se zbavili přebytečné vody. Necháme krátce vychladnout a přimícháme vejce a překrájené pečivo namočené v mléce. Nádivku klademe ve stejnoměrné vrstvě na vykostěné kuře, zabalíme do alobalu, osolíme a opepříme a dáme péci na 45 minut do vyhřáté trouby na 170 °C.

Vhodná příloha bramborová kaše.

Další recepty Celý díl