Maso

Zabíjačkový guláš s chlebem

200 g vepřové plece
100 g vepřového jazyka
100 g vepřových ledvinek
100 g vepřových jater
100 g vepřového srdce
2 lžíce sádla
2 lžíce sušené majoránky
500 ml masového vývaru
3 cibule
1 palička česneku
1 chilli paprička
mozeček na zahuštění nebo chlebová strouhanka
čerstvé bylinky na ozdobení
mletý černý pepř
kmín
sůl

Na sádle opražíme nakrájenou cibuli do tmava. Kvůli barvě, protože nepoužíváme mletou papriku. Později přidáme novou nakrájenou cibulku. Přidáme jednu chilli papričku, kmín, česnek, sůl a majoránku. Postupně přidáváme různé druhy masa. Když se maso zatáhne, doléváme silný vepřový vývar. Nakonec přidáme vnitřnosti: ledvinky předem zbavené žilek, játra, uvařený vepřový jazyk a uvařené vepřové srdce. Trochu zahustíme čerstvým mozečkem nebo chlebovou strouhankou. Povaříme 15 až 20 minut na mírném stupni. Podáváme s chlebem.

Další recepty