1,5 hrnku hladké mouky
1 lžíce cukru
1 lžíce kypřicího prášku
0,5 lžičky sody
špetka soli
2 vejce (žloutky a bílky oddělené)
1 hrnek podmáslí
170 g smetanového sýra
3 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce citronové šťávy
kůra z 1 citronu
1 lžíce nemletého opraženého máku
hrnek borůvek (máte-li)

Smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl. Ve druhé míse prošlehejte žloutky, podmáslí a sýr. Vmíchejte máslo, vanilkový extrakt, citronovou šťávu a citronovou kůru. Suché ingredience vmíchejte k mokrým, bílky vyšlehejte do sněhu a přidejte do těsta. Rozpalte pánev a na másle na ní pomalu smažte lívanečky. Podávejte s medem, javorovým sirupem, smetanou a citronovým krémem.

Další recepty