Houby

Konfitovaná kapusta, houbové kyselo

2 menší kapusty
Sůl
Celý pepř
Mletý pepř
Bobkový list
Čerstvé bylinky
Olej na pečení
2 menší cibule
Hrstka sušených hub
0,2 l zeleninového vývaru
0,1 l starší kombuchy
Syrová brambora na zahuštění

Kapustu očistíme od volných horních listů a překrojíme na půl. V hrnci přivedeme k varu vodu s pár kapkami octa, divokým kořením a bylinkami. V této lázni půlky kapust zblanšírujeme a ihned prudce zchladíme, aby si nechali svou barvu. Řeznou stranu osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi či grilu pak opečeme z obou stran dozlatova.

Cibulku nakrájíme najemno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme vymačkané sušené houby a krátce orestujeme společně s cibulkou. Přidáme kombuchu a zredukujeme. Přilijeme vývar, vodu z namočených hub a nastrouhanou bramboru. Provaříme, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka. Svaříme na polovinu objemu.

Do talíře přendáme opečenou kapustu a zalijeme houbovým kyselem.

Další recepty Celý díl