Maso

Pohankové karbanátky se sušenými rajčaty a sýrem

50 g pohanky
100 g strouhaného sýra (ementál, gouda)
1 menší cibule
1 stroužek česneku
2 vejce
2 lžíce pohankové mouky
30 g sušených rajčat
Sůl
Pepř
Tuk na smažení

Pohanku nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou 1:2 (více vody). Dáme vařit, dokud se voda nevyvaří. Necháme lehce vychladnout.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sušené rajčata nakrájíme nadrobno. V míse pak smícháme pohanku, se sušenými rajčaty a vejcem.

Cibulku můžeme s česnekem lehce předsmažit nebo dát syrovou. Přidáme do směsi společně se sýrem. Vše promícháme a zahustíme moukou.

Ze směsi tvoříme malé placičky, které pak smažíme na pánvi nebo můžeme také upéct v troubě. Lze také obalit ve strouhance, ale není to nutné. Místo sušených rajčat můžete přidat také houby, brokolici, čočku nebo třeba prošuto.

Tip: Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Další recepty Celý díl