Salát z čekankových puků

4 porce
200 g červených čekankových puků (jsou-li čekankové puky moc hořké, zapíchneme je kořenem do soli a necháme je takto 24 hodin – sůl zbaví čekanku hořkosti)
100 g brokolice
100 g řapíkatého celeru
80 g ředkviček
1 hrst salátových listků (polníček, rucola, endivie kadeřavá, radicchio, lístky červené řepy, ale i čerstvé lístky pampelišky, bršlice)
Výhonky munga a klíčky na ozdobu
Brokolici očistíme a vložíme ji do vroucí vody. Povaříme cca 2 minuty, aby byla na skus. Poté ji scedíme a zchladíme ve studené vodě, aby si zachovala křupavost a svěží zelenou barvu.
Čekanku očistíme, byla-li v soli, opláchneme pod tekoucí vodu a nakrájíme na malé kousky. Ředkvičky očistíme, nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme tenké plátky. Brokolici též pokrájíme na malé kousky.
Smícháme připravenou zeleninu společně s hrstí salátových lístků, zalijeme ji zálivkou a promícháme. Zdobíme výhonky munga a čerstvými klíčky.
Salát servírujeme s plátkem ryby a rýží nebo i samotný.