Ryby a mořské plody

Pstruh, špenátové pyré a pošírovaná zelenina

2 porce

Pstruh:

pstruh
lžíce másla
plátek citronu

Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj plátek citronu a filety, které by měly být kůží dolů, osolené a opepřené. Filety krátce přidržíme paletkou. Až je kůže zlatavá, přidáme na pánev 2 kostky studeného másla, kterým vše několikrát přelijeme. Vypneme sporák a můžeme podávat.

Špenátové pyré:

1 vařená menší brambora
3–4 hrsti špenátových listů
50 ml olivového oleje
vývar (rybí, zeleninový)
sůl a pepř

Uvařenou rozkrájenou bramboru vložíme do mixéru a přilijeme trošku vývaru. Omytý špenát prudce spaříme (cca 3 vteřiny) ve vroucí osolené vodě, vycedíme a přidáme také do mixéru, přidáme také olej a vše dohladka rozmixujeme. Dle potřeby dochutíme a doředíme vývarem.

Pošírovaná zelenina:

1 mrkev
1 malá cuketa
1 malý celer
1 malá brukev
vývar (rybí, zeleninový)
sůl a pepř
1 lžíce studeného másla

Pomocí vykrajovátka vykrájejte z každého druhu zeleniny kuličky. V hrnečku přiveďte k varu cca 200 ml vývaru, do něhož postupně vkládejte zeleninu dle tvrdosti: nejprve mrkev a celer, poté brukev, nakonec cuketu. Na závěr vmíchejte studené máslo a zeleninu osolte a opepřete.

Další recepty