Ryby a mořské plody
Kapří hranolky s petrželovou variací
600g kapřích filetů
Čerstvá šalvěj
16 plátků slaniny
Sůl
Kmín
Máslo a olej na opečení
2 kg petržele
Smetana na zjemnění
50 g másla
Petrželka
Z kapřích filetů nakrájíme silnější hranolky, čtyři na porci. Osolíme, okmínujeme a obalíme v šalvěji a slanině. Opékáme na pánvi s máslem a olejem dozlatova.
Petržel oškrabeme a dáme vařit do osolené vody s trochou smetany. Uvaříme dopolotvrda a 1/3 dáme stranou. Zbytek uvaříme doměkka. Scedíme a umixujeme tyčovým mixérem dohladka. Zjemníme zbytkem smetany a máslem. Dochutíme.
Vyndanou petržel překrojíme na půl a opečeme na pánvi s petrželkou.
Kapra servírujeme s petrželovým puré a grilovanou petrželí.