Maso

Bezlepkové krocaní karbanátky

pro 4 osoby

1 kg krocaního masa (např. stehno)
120 g bezlepkových kukuřičných lupínků bez příchuti
4 velké očištěné mrkve
2 velké kořenové očištěné petržele
2 jarní cibulky
pažitka
mořská sůl
extra panenský olivový olej

Kukuřičné lupínky rozemelte najemno a dejte do mísy. Krocaní stehno zbavte ostrým dlouhým nožem kůže, kosti, největších šlach a tučných částí. Maso najemno rozemelte a dejte k lupínkům. Nakonec do mísy přidejte ještě najemno nakrouhanou zeleninu, sůl, polévkovou lžíci nakrájené pažitky a čajovou lžičku tymiánu. Poté rukou vypracujte směs do hladké hmoty – „těsta“.

Z hmoty vytvarujte koule, rozplácněte je do podoby hokejového puku a rozprostřete je do pečícím papírem vystlaného pekáče s trochou olivového oleje. Pečte cca 40 minut na 220 °C, nebo dokud karbanátky nejsou po obou stranách jen lehounce nahnědlé. Během pečení každý jednou obraťte.

Bramborová kaše

1,5 kg brambor
2 dl kokosového mléka
mořská sůl
2 jarní cibulky
extra panenský olivový olej

K uvařeným bramborům přilijte kokosové mléko a osolte, pak brambory dohladka rozšťouchejte.

Na pánev nalijte cca 1 lžíci oleje a stejné množství vody. Pánev rozpalte, přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku a krátce povařte, aby ztratila ostrost.

Kaši podávejte ozdobenou povařenou jarní cibulkou.

Další recepty