Ryby a mořské plody

Treska loin s čočkou beluga na kořenové zelenině

50 g másla
2 porce loin z tresky obecné
150 g čočky beluga
1 hrst hladkolisté petrželky
1 petržel
1 mrkev
1 lžíce olivového oleje

Porce tresky loin necháme den předem rozmrznout v chladničce. Pak lehce osušíme a osolíme.

Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme kořenovou zeleninu doměkka.

Čočku uvaříme podle návodu na skus.

Na rozpálenou pánev (výkon plotýnky na 50 %) položíme pečicí papír a na něj rybu. Po 2 minutách otočíme a další 2 minuty opékáme i z druhé strany. Poté sundáme z pánve.

Petrželku nakrájíme nahrubo a smícháme s čočkou a kořenovou zeleninou.

Doprostřed mělkého talíře dáme ochucenou čočku a navrch položíme porci ryby.

Další recepty Celý díl