Ryby a mořské plody

Sumec v citronové marinádě

2 porce

300 – 400 g masa ze sumce
bobkový list
2 cibule

Na marinádu:
1 citron
8 lžic ol. oleje
sůl + pepř
šp. cukru

Maso naporcujeme na „steaky“, cibule rozčtvrtíme a bobkové listy namočíme do vlažné vody. Z citronové šťávy, olivového oleje, soli, pepře a špetky cukru vyšleháme emulzi. Marinujeme zvlášť sumce a zvlášť cibuli. Necháme chvíli odpočinout, cibuli napichujeme na špízy (cibuli občas prokládáme bobkovým listem). Cibulový špíz opečeme společně ze sumcem na oleji na pánvi a dáme dopéct do trouby tak aby byla cibule měkká a ryba zůstala šťavnatá. Podáváme sypané jemně krájenou petrželkou a salátem z rajčat a řapíkatého celeru.

Další recepty