Rybí Halaszle
Maďarská inspirace
5 porcí
2 kg celých ryb (sumec, kapr, karas…)
3 – 4 cibule
6 stroužků česneku
3 čerstvé papriky
2 rajčata
rybí filety
2 – 3 lžíce sladké papriky (můžete přidat i pálivou)
feferonka
sůl + pepř
Ryby očistíme od šupin a vyfiletujeme, maso odložíme na později. Z hlav odstraníme žábry a oči a společně se zeleninou krájenou na plátky vložíme do studené vody, osolíme a opepříme a přivedeme k varu. Vaříme cca 30 minut a poté přepasírujeme přes jemné síto.
Rybí filety nakrojíme z vnitřní strany skoro až po kůži…nakrajujeme po celé délce cca po 5 mm. Filety osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Filety překrojíme na menší kusy a vložíme do vařícího rybího vývaru společně se zbytkem papriky, vaříme cca 5 minut. Servírujeme s pečivem.