Ryby a mořské plody
Lín na zelenině a rajčatech
sladkovodní ryby
2 porce
1 lín
sůl + pepř
2 mrkve
1 petržel
1 červená cibule
100 g pórku
3 stroužky česneku
1 stonek řapíkatého celeru
2 plátky citronu
4 lžíce olivového oleje
150 ml rajčat ve vlastní šťávě (můžou být 2 rajčata, pokud jsou dobře vyzrálá)
150 ml silného rybího vývaru
1 lžíce kapar
Lína vykucháme, očistíme, omyjeme a osušíme.
Rybu osolíme a opepříme a vložíme do vhodného pekáče. Rybu zasypeme zeleninou krájenou na tenké plátky, kterou také osolíme a opepříme.
V hrnci rozmixujeme rajčata ve vlastní šťávě společně s vývarem, přivedeme k varu a přelijeme přes lína a zeleninu. Vše posypeme kapary a vložíme do vyhřáte trouby na 190 stupňů. Pečeme cca 15–20 minut, podáváme rovnou v pekáči.