Různé
Fíkový džem s medem, pomerančovou kůrou a likérem Grand Marnier

500 g fíků, nakrájených na kousky
100 g krupicového cukru
50 g tekutého medu
1 pomeranč, šťáva i kůra
1 tyčka celé skořice
likér Grand Marnier
Všechny ingredience dáme do širšího kastrolu na střední oheň a přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, lehce stáhneme teplotu. Povaříme 8 -10 minut za občasného míchání, dokud směs nezhoustne a nebude lesklá. Nakonec ochutíme pomerančovým likérem Grand Marnier.
Opatrně vyndáme kousek skořice a opatrně naléváme do vysterilizovaných sklenic, pevně uzavřeme víčkem a necháme úplně zchladnout. Servírujeme na pečivu s máslem, přidáváme do ovesné kaše anebo vmícháme do jogurtu. Rychle spotřebujeme a uchováváme v ledničce.