Moučníky a cukroví

Jahodový krambl

4 porce

500 g jahod
70–100 g rýžového sirupu/javorového sirupu nebo 4 PL jablečného koncentrátu
150 g ovesné (bezlepkové) nebo ječné mouky (ovesnou mouku si připravte namletím ovesných vloček (případně bezlepkové ovesné vločky) v mlýnku na kávu – ječnou mouku si můžete připravit semletím ječných krup)
70 g vlašských nebo lískových ořechů (nahrubo pomletých)
70 g změklého přepuštěného másla/kokosového tuku
60 g třtinového cukru
Špetka perníkového koření

Jahody (velké přepůlíme) navrstvíme do zapékací nádoby (Krambl můžeme připravit i v malých zapékacích miskách přímo jako jednotlivé porce).

Podle sladkosti jahod je pokapeme sirupem nebo jablečným koncentrátem. Navrch nasypeme drobenku ze zbývajících surovin. Pečeme přibližně 35–40 minut při teplotě 175 °C.

Další recepty Celý díl