Saláty
Jahodovo-špenátový salát

Dresink
4 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
4 lžíce krupicového cukru
1 lžička nemletého máku
2 lžičky sezamových semínek
Špetka mleté sladké papriky
Všechny ingredience na dresink promíchejte ve větší míse a důkladně prošlehejte, aby se cukr dokonale rozpustil.
Salát
400 g čerstvých jahod
400 g čerstvého baby špenátu
2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
Jahody zbavte stopek a nakrájejte je na velikost sousta (menší a střední plody jenom rozpulte).
Jahody, špenátové lístky a jarní cibulku dejte do mísy k dresinku a promíchejte.
Salát promíchejte s dresinkem až těsně před podáváním – jemné listy špenátu mají tendenci po promíchání rychle ovadat.