Saláty

Jahodovo-špenátový salát

Dresink

4 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
4 lžíce krupicového cukru
1 lžička nemletého máku
2 lžičky sezamových semínek
Špetka mleté sladké papriky

Všechny ingredience na dresink promíchejte ve větší míse a důkladně prošlehejte, aby se cukr dokonale rozpustil.

Salát

400 g čerstvých jahod
400 g čerstvého baby špenátu
2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka

Jahody zbavte stopek a nakrájejte je na velikost sousta (menší a střední plody jenom rozpulte).

Jahody, špenátové lístky a jarní cibulku dejte do mísy k dresinku a promíchejte.

Salát promíchejte s dresinkem až těsně před podáváním – jemné listy špenátu mají tendenci po promíchání rychle ovadat.

Další recepty Celý díl